Skip to main content

Η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (Εν.Ε.Α.Π) είναι η φωνή των μεγαλύτερων επιχειρήσεων που παράγουν, εισάγουν και εμπορεύονται αλκοολούχα ποτά στην ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του IWSR 2020 οι εταιρίες-μέλη της Εν.Ε.Α.Π εκπροσωπούν περισσότερο από το 80% των διεθνών και ελληνικών επώνυμων μαρκών αλκοολούχων ποτών που καταναλώνονται στην Ελλάδα.  

Διοικητικό Συμβούλιο Εν.Ε.Α.Π.

Οι εταιρείες μέλη της Εν.Ε.Α.Π. είναι οι

ΑΜΒΥΞ

Σχετικά με την ΑΜΒΥΞ

Η ΑΜΒΥΞ Α.Ε. είναι η παλαιότερη εταιρεία εισαγωγής, προώθησης και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Από το 1917 η εταιρεία λειτουργεί ως αποκλειστικός διανομέας για διεθνείς επώνυμες μάρκες οινοπνευματωδών, μπύρας και άλλων αλκοολούχων –και μη– ποτών στη χώρα. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προώθησης και διανομής. Με κεντρικούς άξονες της φιλοσοφίας της την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τον σεβασμό προς τους προμηθευτές της, τους πελάτες της, αλλά και τον τελικό καταναλωτή, η εταιρεία έχει καταφέρει να συναγωνίζεται ισότιμα τους πολυεθνικούς ανταγωνιστές της και να στοχεύει με επιτυχία στη συνεχή της ανάπτυξη.

Στοιχεία επικοινωνίας :

ΑΜΒΥΞ ΑΕ
Κωνσταντινουπόλεως 6
16452 Αργυρούπολη Αττικής
Τηλ. : +30 210 9692 200

www.amvyx.gr

Β.Σ.ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ

Σχετικά με την Β.Σ ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ

Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Η εταιρεία διαθέτει μια μακρά ιστορία και εμπειρία πολλών δεκαετιών στο χώρο. Μία σειρά από σημαντικές επιχειρηματικές κινήσεις της έχουν εξασφαλίσει μία σταθερή πορεία συνεχούς ανάπτυξης, που ιδιαίτερα μέσα στα τελευταία 15 χρόνια την έχουν αναδείξει σε έναν από τους ηγέτες της αγοράς μπύρας, οίνων, αλκοολούχων ποτών και πρόσφατα και ροφημάτων, χυμών και αναψυκτικών, στη χώρα μας. Διαχρονικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει, με υπεύθυνο τρόπο, μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητά τους και χαρίζουν απόλαυση όλη τη μέρα, κάθε μέρα της εβδομάδας. Ανάμεσα στα διεθνή σήματα που σήμερα διακινεί  η Β.Σ.ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων τα: METAXA, Stolichnaya, Remy Martin, Cointreau, NOS, Raven Rare, Cutty Sark, Label 5,  Ocho Tequila, Jagermeister, Glenmoray, Mount Gay Rum, Βlue Beetle Gin, Artesano Rum, The Botanist Gin, Bruichladdich, Casco Viejo Tequila κ.α.  Επίσης το τσίπουρο και το απόσταγμα σταφυλιού Τσιλιλή, το Ούζο 12, το ούζο Πιτσιλαδή και το ούζο Καζανιστό Στουπάκη, τα λικέρ μαστίχας Ομηρικό,  καθώς και μια σειρά από κορυφαίους ελληνικούς οίνους των κτημάτων Κυρ-Γιάννη, Αβαντίς, Ζαφειράκη, Μπαραφάκα, Γαβαλά, Nτουράκη, Χατζηγεωργίου, Ορεάλιος Γη, Οινοποιητική Μονεμβασιάς, κτήμα Σιγάλα, οι μπύρες Bud, Stella Artois, Corona, Septem, Estrella Damm, Peroni, Pilsner Urquell, Paulaner κ.α , οι καφέδες Cortese και Dalmayr, τα premium mixers Fever Tree, ΟΖ, οι φυσικοί χυμοί Λακωνία και τα ice teas Υamas.

Στοιχεία επικοινωνίας

Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ Α.Ε.
230 χλμ. Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας
14565 Άγιος Στέφανος Αττικής
Τηλ.  +30 214 6876200  (Αθήνα)
Τηλ.  +30 2310752702 (Θεσσαλονίκη)
Email: info@karoulias.gr
https://www.karoulias.gr/home-el/

DIAGEO

Σχετικά με την DIAGEO

H DIAGEO είναι κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο και την Ελλάδα και το όνομά της [diageo = dia(ημερα)+geo(Γαια)], αντικατοπτρίζει το σκοπό της εταιρίας να «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε μέρα, σ’όλη τη γη». Στην Ελλάδα, η DIAGEO διακινεί μία μοναδική σειρά προϊόντων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Σε αυτά περιλαμβάνονται κάποια από τα πιο αναγνωρίσιμα brands διεθνώς, όπως είναι το Johnnie Walker, το Haig, το Dimple, το Cardhu, το J&B, και τα Classic Malts στην κατηγορία του ουίσκι, οι μάρκες Smirnoff, Cîroc και Ketel One στην κατηγορία της vodka, τα gins Gordon’s και Tanqueray, η super premium tequila Don Julio, τα ρούμια Captain Morgan, Pampero και Zacapa, τα liqueurs Baileys και Smirnoff North και πολλές ακόμη δημοφιλείς μάρκες.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη DIAGEO, τους ανθρώπους της, τα brands της και τις ενέργειές της επισκεφθείτε το www.diageo.com. Για τη διεθνή πρωτοβουλία της DIAGEO με στόχο τη συλλογική ενημέρωση και εκπαίδευση για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις επιπτώσεις της αλόγιστης χρήσης του, επισκεφθείτε το www.DRINKiQ.com.

Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε μέρα, σ’ όλη τη γη.

Στοιχεία Επικοινωνίας

DIAGEO A.E.
Αγίου Θωμά 27
152 32 Μαρούσι Αττικής
www.diageo.com
www.DRINKiQ.com

PERNOD RICARD

Σχετικά με την PERNOD RICARD

O όμιλος Pernod Ricard, με όραμα το “Createurs de Convivialite”, είναι ένας από τους δύο ηγέτες της κατηγορίας αλκοολούχων ποτών & οίνου σε παγκόσμιο επίπεδο, με 240 premium brands, ενώ απασχολεί 18.500 εργαζόμενους, έχοντας παρουσία σε 73 χώρες και διανομή σε πάνω από 160.

Στην Ελλάδα η Pernod Ricard, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά ποτού με προϊόντα-ηγέτες στην κατηγορία τους, όπως το Chivas Regal, η Absolut, το Jameson Irish Whiskey, το κουβανέζικο ρούμι Havana Club και διεθνή προϊόντα όπως τα Ballantine’s, Beefeater, The Glenlivet, Malibu, Martell, Monkey 47, Olmeca και Perrier Jouet, μέσω της θυγατρικής Pernod Ricard Hellas, μιας από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρίες αλκοολούχων ποτών στη χώρα μας. Σημαντικό απόκτημα της Pernod Ricard που εδραιώνει τη θέση του ομίλου στην ελληνική αγορά, είναι επίσης το ΟΥΖΟ ΜΙΝΙ Μυτιλήνης, με μια σύγχρονη και πιστοποιημένη με ΙSO παραγωγική μονάδα.

Προτεραιότητα της Pernod Ricard είναι η διαρκής ανάπτυξη της σειράς των προϊόντων της μέσα από την υιοθέτηση καινοτόμων τρόπων προώθησης, που σέβονται τον καταναλωτή και τις ανάγκες του και παράλληλα ικανοποιούν την επιθυμία του για ποιότητα.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Pernod Ricard Hellas
Λεωφόρος Ανθούσας
15351 Παλλήνη – Αττική – Ελλάδα
T: + 30 210 6601 400 – T: + 30 210 6601 401
prhellas@pernod-ricard.com
Website: https://www.pernod-ricard.com/
Facebook: https://www.facebook.com/PernodRicardCorporate
Instagram: https://instagram.com/pernodricard
Youtube: https://www.youtube.com/PernodRicardCorporate

Επιτροπές

Οικονομία & Φορολογία
Υπεύθυνη Κατανάλωση

Επικοινωνία

Κρώμνης 47
Αργυρούπολη 16452
Τηλ: 210 8032809 / 6932 717375
e-mail: sp@downtown.com.gr
www.eneap.com.gr