Τι ήπιες χθές
Διάλεξε τα ποτά που ήπιες
και δες το αποτέλεσμα.
Στείλτε σε ένα φίλο
Εκτυπώστε τη σελίδα
EL | EN
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΖΩΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΝΟΘΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τι είναι η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα (BAC)
Η Συγκέντρωση Αλκοόλ στο αίμα (BAC) είναι η ποσότητα του αλκοόλ στο αίμα.

Το αλκοόλ απορροφάται από το αίμα μέσω των τοιχωμάτων του στομάχου και των εντέρων όσο ένα άτομο πίνει. Το αίμα μεταφέρει το αλκοόλ στο συκώτι το οποίο διασπά το αλκοόλ … ενώ η υπερβολική ποσότητα φτάνει στον εγκέφαλο και τα άλλο όργανα.

Η απώλεια αναστολών είναι συνήθως ένα από τα πρώτα αποτελέσματα. Το αλκοόλ απορροφάται από το αίμα μέσω του στομάχου και τα έντερα.  Η ροή του αίματος μεταφέρει το αλκοόλ στον εγκέφαλο και στη συνέχεια στο συκώτι που διασπά το αλκοόλ.

Το συκώτι μπορεί να επεξεργαστεί μια μονάδα αλκοόλ την ώρα.

 Όσο περισσότερο αλκοόλ καταναλώνετε, τόσο αυξάνεται το BAC. Παρ’ όλα αυτά, ο ακριβής χρόνος που χρειάζεται το σώμα για να απορροφήσει το αλκοόλ διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Οι μετρήσεις συγκέντρωσης αλκοόλ στο αίμα χρησιμοποιούνται και από την αστυνομία για να ελέγχει πόσο έχετε πιεί. π.χ. Το BAC 0.05 σημαίνει ότι ένα άτομο έχει 0,05 γρ. αλκοόλ στο σώμα του για κάθε 100ml (0.1L) αίματος.

Καθώς καταναλώνετε περισσότερο αλκοόλ, τα επίπεδα BAC στο αίμα σας αυξάνονται.

Παρ’ όλα αυτά, ο χρόνος που χρειάζεται το σώμα για να απορροφήσει το αλκοόλ διαφέρει από άτομο σε άτομο.